Bouk Zelissen, bestuurslid technische zaken: ‘Zeven wedstrijden per veld op één dag is wel het maximaal haalbare’.

Jeugdhockey Leidsche Rijn overvol

Hockey Willem van der Steeg

Heeft u een zoon of dochter die wil gaan hockeyen? Ben u zelf al lid, of hockeyt er al een broertje of zusje? Zo niet, vergeet het dan maar. Het is of verder weg een club zoeken, wat ook al problematisch is gezien de ledendruk in Utrecht, of een andere sport kiezen.

Beide hockeyclubs in het gebied Vleuten/De Meern/Leidsche Rijn hebben namelijk een wachtlijst voor de jongste kinderen. En de kans om ingeloot te worden via de notaris is nagenoeg nul.

In de omgeving van Vleuten/De Meern zijn twee hockeyverenigingen, Mixed Hockey Club Fletiomare met ruim 1900 leden en HC Rijnvliet met 400 leden. Beide clubs worden echter geconfronteerd met een vraag om lid te worden die groter is dan het beschikbare aantal velden. Daarom is er met name in de jongste categorie een probleem. Er is geen ruimte meer voor nieuwe jeugdleden.

Bij MHC Fetiomare is er geen wachtlijst, maar wordt elk nieuw seizoen geloot onder supervisie van de notaris. Bouk Zelissen, bestuurslid technische zaken: ‘Eigenlijk komt het erop neer dat wanneer je je voor het eerst aanmeldt en je ouders geen lid zijn en je hebt geen broertje of zusje die al bij ons hockeyt, je kansloos bent.

Bij de loting werken wij namelijk met voorkeurscategorieën, zoals andere clubs ook wel doen. Meer ruimte is er gewoonweg niet. Met name bij de meiden overstijgt de vraag het aanbod, maar zo erg als afgelopen jaar heb ik het nog niet mee gemaakt. Overdreven gezegd zou je hockey een beetje een meidensport kunnen noemen, want met name bij hen loopt het storm, maar nu moesten we ook jongetjes uitloten.’

MHC Fletiomare probeert door slimmigheden ruimte te creëren. Zelissen: ‘We beperken bijvoorbeeld de sproeitijd tussen de wedstrijden door en hebben de aanvangstijden vervroegd. Daardoor hebben we nog wat ruimte extra kunnen scheppen, maar zeven wedstrijden per veld op één dag is wel …

 


 

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij drie mogelijkheden:

–          U kiest voor een abonnement op de papieren krant
–          U kiest voor de digitale krant
–          U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is

Nadat wij uw gegevens ontvangen en verwerkt hebben, wordt het artikel zo spoedig mogelijk aan u verstuurd.