Jeugdinternational Vesters kiest voor Houten

Handbal Redactie

Komend seizoen heeft het eerste team van Handbal Houten de beschikking over Dennis Vesters. De twintigjarige jeugdinternational van 2.09 meter lang komt over van handbalvereniging E&O uit Emmen. Vesters nam deze beslissing mede door de nieuwe visie van Handbal Houten: 'Handbal Houten wil investeren in een jong team en dat naar de top brengen. Dat idee spreekt mij enorm aan en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.' Trainer Gielen: 'met zijn lengte en sterke linkerarm is hij een gevaarlijk wapen voor de rechterkant.'

Hij vervolgt: ‘Ik ben blij dat Dennis contact met mij zocht over een clubwissel. Ik hoop dat ze zijn vertrek in Emmen kunnen opvangen, maar daar ga ik wel van uit. Iemand met deze potentie wijs je natuurlijk niet af.  Dennis een rustige, maar ambitieuze jongen die ontzettend graag wil leren. Dat maakt mijn werk als trainer/coach zo mooi: jonge mensen beter maken, het maximale eruit halen wat er in zit en hen helpen hun doel te bereiken. Straks heb ik een selectie vol met dit soort jonge gasten. Het liefst zou ik vandaag al willen beginnen met de groep.’

Vesters is blij wat vaker thuis te kunnen zijn, aangezien Houten een stuk dichterbij Hellevoetsluis ligt dan zijn vorige thuisbasis Emmen. ‘Deze stap is goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Trainer/coach Freek Gielen ken ik natuurlijk van E&O en Jong Oranje en dit type trainer past bij mij: iemand die op een rustige manier dingen duidelijk overbrengt, niet alleen naar het team kijkt maar ook oog heeft voor individuele spelers en regelmatig nuttige tips geeft.’