Joep Voermans aanwinst Houten

Handbal Kort nieuws

Handbalvereniging Alphadeuren/Houten heeft zich voor volgend seizoen versterkt met een talentvolle opbouwer. De bijna 18-jarige Joep Voermans komt van het Belgische Sasja en zal een welkome aanwinst zijn in de eredivisie.

Voermans is afkomstig uit de jeugd van Internos en speelde zich vanuit de HandbalAcademie in de selectie van Oranje U19.

De linkeropbouwer maakte in 2015 de overstap naar België en keert nu terug op de Nederlandse handbalvelden. Voermans kijkt uit naar de samenwerking met trainer Rick Louw, die de afgelopen drie jaar aan het roer stond van handbalvereniging Nieuwegein en vorig jaar met dat team promoveerde naar de eerste divisie. Nieuwegein is nu nog in de race voor promotie naar de eredivisie.

Voermans zegt veel vertrouwen te hebben in het programma dat Houten biedt. Louw en Voermans kennen elkaar middels het trainingsprogramma van het NHV.

Met het aantrekken van de talentvolle linkeropbouwer geeft Houten verdere invulling aan de ingezette koers van de club. Jarn van Gool en Stijn Hoefnagels, sinds hun komst in 2014 van vaste waarde voor Alphadeuren/Houten, blijven ook volgend seizoen bij de eredivionist.