‘Jong FC Utrecht’ maakt het PSV lastig

Voetbal Hans van Echtelt

Tot het eindsignaal van arbiter Bas Nijhuis bleef de hoop op een toevalstreffer in het overvolle Galgenwaard overeind. Maar de gehoopte 1-1 bleef uit tegen PSV en dat was niet onverdiend voor de Eindhovense formatie. Wat overeind bleef, was het feit dat ‘Jong FC Utrecht’ (met zoveel invallers) zich negentig minuten lang staande hield en zich niet liet wegspelen. Uitblinker was ongetwijfeld Tommy St. Jago die na zeven maanden blessureleed een sterke rentree maakte in het A-team.

De jonge centrale verdediger was na afloop toch niet helemaal tevreden omdat hij bij de enige treffer van Eran Zahavi niet tijdig had ingegrepen. ‘En die goal zal met deze week nog geregeld door mijn hoofd spelen, omdat het achteraf de beslissende goal was. Maar over mijn spel en dat van de ploeg kan ik toch wel een beetje blij zijn.’

Ook trainer René Hake was na afloop niet helemaal ontevreden. ‘We zijn lang in de wedstrijd gebleven maar konden na de tegengoal geen vuist meer maken. Met enkele wissels heb ik geprobeerd om de wedstrijd om te keren maar dat is helaas niet gelukt.’ Dus een echt slotoffensief bleef uit maar toch ging het publiek niet al te teleurgesteld het stadion uit.

Komende zondag komt FC Groningen op bezoek en dat duel begint al om 12.15 uur. FC Utrecht moet dan in staat zijn om een beslissende kloof te slaan met de Noordelijke formatie, met het oog op de playoffs. Gelet op het vertoonde spel tegen PSV en het feit dat enkele geblesseerde spelers komend duel weer instromen, moet het mogelijk zijn om deze sleutelwedstrijd met een goed resultaat af te sluiten.