Jong Utrecht overtreft prestatie A-team

Voetbal Hans van Echtelt

Jong Utrecht heeft gisteravond een opzienbarende prestatie geleverd. De ploeg van trainer Rene Hake won namelijk met 0-3 bij FC Dordrecht. Een week geleden deed het A-team het minder overtuigend tegen dezelfde opponent en kwam toen met een 2-4-zege met de schrik vrij. Jeredy Hilterman was weer de grote man in de Utrechtse formatie door twee keer te scoren. Justin Lonwijk nam de derde treffer voor zijn rekening.

Rene Hake: ‘Als trainer ben ik trots op mijn jongens, we hebben heel veel doelpogingen gehad en verdiend gewonnen. Vooral in de tweede helft was onze veldbezetting een stuk beter.’

Jong Utrecht maakte door deze fraaie zege een grote sprong op de ranglijst, van de voorlaatste naar de veertiende plek. Hake: ‘Onze spits is momenteel goed bezig, eerder dit seizoen gingen de kansen er vaak niet in bij hem.’ En Hilterman zelf: ‘Ik wil dit seizoen minstens vijftien goals maken, daar heb ik een aantal weddenschappen op staan,’ aldus een lachende aanvoerder van Jong Utrecht na afloop in een gesprek met een verslaggever van Fox Sport.