Jonge bridgers uit Houten laten meesterklassers achter zich

Bridge Redactie

Bij de derde voorronde van het Witte Huis Topcircuit zorgden Ronald en Sander Goor uit Houten voor een opmerkelijke prestatie. De twee jonge broers, aspiranten nog, eindigden als negende tussen tal van meesterklassers, het neusje van de zalm in bridgeland. Ze vergaarden 39 imps. Verrassende winnaars werden John Lesmeister en Gert-Jan Ros met 81 imps.

Het Witte Huis Topcircuit omvat vier voorronden in denksportcentrum Den Hommel in Utrecht plus een finale over twee dagen. Die wordt 22 en 23 februari gehouden bij Het Witte Huis in Amsterdam. Het is het meest lucratieve bridgetoernooi in Nederland met voor het winnende paar een hoofdprijs van 5000 euro. De beste 16 koppels plaatsen zich voor de finale. Aarnout Helmich (Utrecht) en Vincent Kroes (Amersfoort) werden vierde, Utrechter Merijn Groeneboom met Maarten Schollaardt zevende.

 

BCO Oud en Nieuw

Het BCO Oud en Nieuw gemengd viertallentoernooi in Utrecht is zondag een prooi geworden voor team Kreijns met de paren Just van der Kam-Hanneke Kreijns en Wubbo de Boer- Agnes Snellers. Er deden 36 teams mee aan dit populaire toernooi, waarmee voor veel bridgers het nieuwe jaar pas echt begint.