Jonge Utrechters pakken goud op NJK Lead

Lead Redactie

De Utrechters Jasmijn van de Sande, Edith Savenije, Noor Witte, en Gijs Kieboom hebben afgelopen zaterdag 2 december ieder in hun eigen leeftijdscategorie het Nederlands jeugdkampioenschap leadklimmen gewonnen. Tijdens de zinderende finale van het NJK Lead lieten de klimmers de concurrentie ver achter zich.

Met de Olympische Spelen van Tokio 2020 in zicht, stonden de Nederlandse jeugdklimmers te trappelen hun klimtalenten te bewijzen in de gloednieuwe klimhal in Utrecht. Op het NJK Lead, dat de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) samen met klim- en bouldercentrum Neoliet organiseerde, klommen alle deelnemers één route in de halve finale, waarop de klimmers zo hoog mogelijk moesten komen om een plek in de finale te bemachtigen. Ook hier klommen ze weer één route die ze binnen een bepaalde tijd moesten proberen te toppen.

In twaalf verschillende categorieën gingen 106 jongens en meisjes met leeftijdsgenoten de strijd aan om de Nederlandse titel. Jasmijn van de Sande (Utrecht), Edith Savenije (Bosch en Duin), Noor Witte (Houten), en Gijs Kieboom (Houten) kwamen in hun leeftijdscategorieën, meisjes A, meisjes C, meisjes D en jongens C als winnaars uit de bus.

 

Lynn van der Meer

Twee weken geleden liet ze al zien wat ze in huis heeft, en ook afgelopen weekend bleek ze de sterkste. Jong Oranje klimster Lynn van der Meer pakte afgelopen zaterdag 2 december naast haar seniorentitel ook het goud bij de junioren op het NJK Lead 2017 in Neoliet Utrecht.

Bekijk hier de volledige uitslag.