Jubilerend Odijk zeker van winst Hans van Echtelt-Cup

Voetbal Redactie

Het werd een bijzondere dag in het zestigjarig bestaan van SV Odijk. Precies op de dag dat de jubileumviering een aanvang nam, had de club een aantal mooie dingen te vieren. Allereerst het jubileum zelf, daarnaast het behalen van een periodetitel en ook het feit dat de club via een 3-1-zege in de derby tegen Schalkwijk definitief zeker is geworden van de Hans van Echtelt-Cup in de onderlinge Kromme Rijn competitie.

Het begon allemaal om half drie met de aftrap van de wedstrijd door burgemeester Ruud van Bennekom, die dat verrichtte samen met pupil van de week Jelle Nouta. Het was de allereerste keer in zijn leven dat de burgervader bij een voetbalwedstrijd aanwezig was, dus een primeur op het sportpark aan de Singel. Daarna nog een minuut stilte voor een overleden trouw clublid van Odijk waarna de derby een aanvang nam.

Dubbel feest

Aanvankelijk ontwikkelde zich een gelijkwaardig duel tussen het veruit favoriete Odijk en de strijdbare nummer laatst op de ranglijst Schalkwijk. Tot vlak voor rust bleef het 1-1 via treffers van topscorer Jerome Gijsbertsen (zijn 22-te doelpunt alweer) en Bas van Dijk namens de bezoekers uit Schalkwijk. Uiteindelijk gaf de grotere fysieke kracht en de schotvaardigheid van Odijk de doorslag zodat na het eindsignaal van Vincent Roeleveld de 3-1 was bereikt. De spelers van Odijk gingen vervolgens uit hun dak, ze hadden een dubbele triomf te vieren: de nacompetitie was bereikt en de Hans van Echtelt-Cup was in bezit gekomen. En dat onder toezicht van een glunderende erevoorzitter Harry Mocking die ook als eregast op het sportpark van de partij was.

De beker zal komende zaterdag (4 juni) om zes uur uitgereikt worden in de kantine van winnaar Odijk dat ook nog een ‘verlenging’ wacht in de nacompetitie samen met DEV en Candia. Op deze zaterdag wordt vooraf nog de laatste competitiedag afgewerkt met o.a. DEV-Odijk en natuurlijk de traditionele derby Schalkwijk- ‘t Goy. ‘En dan gaan we proberen alsnog de laatste plaats te verlaten, dus dat gaat echt wel ergens om,’ aldus de trainer Marco Tangelder van Schalkwijk na afloop.

Intussen is zijn club wel samen met SVF gedegradeerd naar de nieuwe vijfde klasse zodat er twee Krommerijn-ploegen wegvallen uit deze zo aantrekkelijke regionale vierde klasse. Hieronder volgt de voorlopige eindstand van de strijd om de Hans van Echtelt-Cup (alleen Schalkwijk-’t Goy volgt nog maar is niet van belang voor de hoge klasseringen):

  1. Odijk: 10 derby’ gespeeld en 22 punten.
  2. Bunnik: 10 gespeeld en 17 punten.
  3. ’t Goy: 9 gespeeld en 16 punten.
  4. Aurora: 10 gespeeld en 15 punten.
  5. SVF: 10 gespeeld en 6 punten.
  6. Schalkwijk: 9 gespeeld en 5 punten.