Jubilerende Meernse IJsclub staat op scherp

De vrijwilliger Schaatsen Marina van Huissteden-Kaspers

Waar elders in het land de rayonhoofden ten tijde van strenge vorst de koppen bij elkaar steken komt het bestuur van de Meernse IJsclub bij de eerste tekenen van vorst bijeen. Want het begint te kriebelen. Ook in De Meern wordt snel gehoopt op een ‘it giet oan’. De club bestaat dit jaar 25 jaar. Het zou dus leuk zijn als er daadwerkelijk iets op het ijs te vieren valt.

De huiskamer van bestuurslid Jan Bart van Middendorp biedt een riant uitzicht op de grote vijver in het Kloosterpark. Twee gemeenteambtenaren zijn, na een telefoontje van bestuurslid Gerard Wolswijk, druk doende een stuk van de wal te verstevigen zodat straks de koek- en zopiekeet er strak bij staat.

Het water staat hoog. Voorzitter Henk Schuller schuift aan en legt uit dat hier de natuur een handje geholpen wordt om de vijver optimaal voor te bereiden voor het schaatsen. ‘In november wordt de schuif open gezet zodat de vijver echt helemaal vol kan lopen. In het voorjaar gaat ‘ie weer dicht.’ Dan ontstaat er op de helft van de vijver een soort moeras en hebben de vogels er vrij spel.

In De Meern zijn er geen koortsachtige activiteiten om als één van de eersten een schaatsbaan klaar te hebben. Hier is de schaatsclub puur afhankelijk van het weer. En van de gemeente Utrecht die de schaatsvijver na de ‘annexatie’ van Vleuten-De Meern probleemloos heeft  geaccepteerd en er ook zorg voor draagt. Er is een lamp bijgekomen op de nieuwe plek van de keet, er staat een nieuwe elektriciteitvoorziening en de gemeente onderhoudt de vijver prima.

Het werk van de vrijwilligers van de ijsbaan begint …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij deze mogelijkheden:

U kiest voor een abonnement op de krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is
U bestelt dit artikel los

Nadat wij uw gegevens ontvangen en verwerkt hebben, wordt het artikel zo spoedig mogelijk aan u verstuurd.