Judo Bond Nederland wint In Beweging Prijs

Judo Overig nieuws Redactie

Vandaag heeft de in Nieuwegein gelegen Judo Bond Nederland de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs bestaande uit een bronzen sculptuur een geldprijs van 50.000 euro gewonnen. Ze wonnen deze voor hun Zeker Bewegen project, gericht op de bewegingsvrijheid van senioren.

ZekerBewegen is een theoretisch onderbouwde interventie van de Judo Bond Nederland, Senioren die meedoen aan ZekerBewegen hebben na afloop een betere lichamelijke conditie, zijn in staat val-incidenten te verminderen en de ernst van een val te verkleinen, hebben een groter zelfvertrouwen in eigen fysieke mogelijkheden en zijn daarmee in staat meer en duurzaam deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten.

De vier genomineerde initiatieven waren: Het Surf Project, Zeker Bewegen, Smartpool en JUMP. De initiatieven Zeker Bewegen en Smartpool zijn initiatieven uit Nieuwegein. SmartPool (een initiatief van Koninklijke Nederlandse Biljart Bond) is ontwikkeld om kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met poolbiljarten en om op deze manier de bètavakken populairder te maken. Het doel is om op zoveel mogelijk scholen SmartPool te kunnen introduceren door de scholen te voorzien van een mobiele Smartpool tafel en een landelijke scholencompetitie te faciliteren. Met de prijs wil Nederlandse Loterij initiatieven in het zonnetje die op hun manier bijdragen aan een ‘gelukkig, gezond en sportief Nederland’.

De vier initiatieven worden beoordeeld door vijf prominente Nederlanders die verschillende sectoren vertegenwoordigen op het gebied van sport, gezondheid, welzijn en beweging: Bibian Mentel, Hedy d’Ancona, Marjan Olfers, Hugo Borst en Pieter van den Hoogenband.