Judoka Mel Florack eervol tweede in internationaal veld

Judo Redactie Utrechtse Sportkrant

De Utrechtse judoka Mel Florack heeft uitstekend gepresteerd op het open Zeeuwse judokampioenschap. In het internationale veld eindigde de judoka van judoschool Barberio als tweede. In de finale was hij lange tijd de bovenliggende partij, maar een houdgreep werd hem noodlottig.

De wedstrijdjudoka’s van Barberio troffen in Vlissingen pittige tegenstand met 400 deelnemers uit het hele land en daarbuiten. De organisatie had voor een aantrekkelijk evenement gezorgd. Zo was topjudoka Juul Franssen aanwezig voor een korte clinic en een ‘meet and greet’.

De meeste judoka’s van Barberio grepen naast de prijzen. Mel Florack deed het beter. De jonge talentvolle judoka komt nog niet zo lang uit in de -18 klasse, maar laat al vaker goede resultaten zien. De eerste wedstrijd leverde in 45 seconden een ippon voor hem op door een heupworp. In de tweede wedstrijd had de Utrechter het veel zwaarder. Hij kwam vrij snel op achterstand door drie achtereenvolgende wazari’s. Met nog 1 minuut en 30 seconden te gaan bleef Florack zijn uiterste best doen en besliste de partij in zijn voordeel door ippon.

De finale leek hem aanvankelijk een stuk makkelijker af te gaan. Twee minuten lang domineerde Florack en kwam op een wazari voorsprong. Daarna raakte hij echter zelf in een houdgreep en verloor, maar de tweede plaats mocht er zijn. De prijs werd hem uitgereikt door Juul Franssen.