Jumping Spectacles

Dans/Acrobatiek/Ballet Utrechtse sportverenigingen Redactie Utrechtse Sportkrant

De entree oogt wat ongelukkig, althans volgens de Jumping Spectacles op de eigen website: ‘Als de buitendeur gesloten is, moet je aanbellen bij de niet gemarkeerde bovenste bel. Eenmaal binnen moet je links door de glazen deur en dan rechtsaf de trap op. Bovenaan weer rechtsaf en dan de eerste kleedkamerdeur rechts’.

Het kost dus enige moeite en uitleg, maar wie eenmaal binnen is, proeft het enthousiasme van deze vereniging, misschien wel één van de kleinste in Utrecht. Jumping Spectacles staat voor Acrobatisch rock- ‘n-roll voor studenten, opgericht op 5 juli 1988.

Acrobatisch rock-‘n-roll is een dynamische sport, waarbij energie en plezier in bewegen voorop staan. Het doet een beroep op kracht, doorzettingsvermogen, lenigheid, coördinatie en ritmegevoel. Hun creativiteit kunnen beoefenaren kwijt in het maken van een originele choreografie op basis van de rock-‘n-roll danspassen, aangevuld met eigen bewegingen.

Acrobatisch rock-‘n-roll is ook een teamsport. Goede communicatie en samenwerking met de partner is essentieel voor het bereiken van een geslaagd optreden.

-
Jumping Spectacles
-
Jumping Spectacles
-
Jumping Spectacles

Hoe klein ook, de activiteiten zijn er niet minder om. Jumping Spectacles biedt danslessen en trainingen op verschillende niveaus. Het showteam geeft spectaculaire optredens op diverse evenementen en de clubs geeft workshops aan groepen.

De trainingen zijn op dinsdag –en donderdagavond aan de Duurstedelaan 14A in Utrecht. Voor meer informatie en boekingen: www.jumps.nl