Junior Puck Pieterse mag naar beruchte Citadelcross Namen

Veldrijden Redactie

Puck Pieterse mag zondag naar een beruchte maar tevens fameuze cyclocross. De pas 16-jarige Amersfoortse is een van de uitverkorenen voor de veldrit van Namen. De beste veldrijders van de wereld rijden daar op de hellingen rond de Citadel in de zesde wereldbekermanche van dit seizoen. Voor de scholiere belooft het een onvergetelijke ervaring te worden.

Naar verwachting vele duizenden liefhebbers van de cyclocross zullen zich zondag nestelen langs het parcours. Pieterse mag meedoen op grond van de UCI-regel dat wanneer een land 8 rensters heeft bij de eerste 50 van de wereldranglijst, ook twee junior-vrouwen mogen worden afgevaardigd. Behalve Puck Pieterse is dat Shirin van Amroy. Nederland domineert het veldrijden bij de vrouwen met wereldtoppers als Marianne Vos, Denise Betsema, Annemarie Worst en Lucinda Brand. Ze zullen erop gebrand zijn de Belgische wereldkampioene Sanne Cant die geleidelijk in vorm komt, een loer te draaien voor eigen publiek.

Bij de mannen is naast topfavoriet Mathieu van der Poel uiteraard Lars van der Haar geselecteerd door bondscoach Gerben de Knegt. Voor de Woudenberger breken belangrijke weken aan. Alles zal de komende periode in het teken staan van het WK veldrijden op 2 en 3 februari in het Deense Bogense.