Juniore Seedo knap derde achter senioren Schippers en Samuel

Atletiek

Op de eerste dag van het NK Atletiek voor senioren in Apeldoorn prolongeert Dafne Schippers de nationale indoortitel op de 60 meter. Haar stadsgenote en eerstejaars B-juniore N'Ketia Seedo neemt een indrukwekkende derde plaats in. De wereldkampioene liep de afstand in 7,18 seconden, Seedo deed er 7,27 over, net een honderdste langzamer dan Julia Samuel.

Achter Schippers en Samuel is het vooral interessant om te zien wat N’Ketia Seedo in het seniorengeweld kan klaarspelen. Seedo liep afgelopen weekend met 7.34 al naar de derde Europese tijd ooit in haar leeftijdscategorie. In de series wist Seedo vandaag de snelste tijd te noteren, namelijk 7.31, wat wederom een verbetering is van haar persoonlijke record.

In de finale komt Schippers als eerste over de finish. De strijd om het zilver is spannend en wordt met één honderdste verschil gewonnen door Samuel. Seedo noteert een tijd van 7,27 seconden.  Voor Seedo is dit voor de tweede keer een verbetering van haar persoonlijk record en het Nederlands junioren record. Bovendien is ze dit seizoen in haar leeftijdscategorie de snelste van de wereld.

Samuel mist met haar resultaat vandaag net de EK indoor limiet (7,25 seconden).