Juryfavorieten Sportfoto 2018

Sportprijzen Redactie

De juryfavorieten zijn bekend. Voor de fotowedstrijd Utrechtse Sportfoto van 2018 zijn meer dan 90 inzendingen binnengekomen. Samen vormen deze een kleurrijk pallet dat mooie sportmomenten van 2018 nog eens laten herbeleven. De strijd om de publieksprijs nog in volle gang. Op 13 februari zal de foto met de meeste likes de publieksprijs winnen.

VERSLAGEN
Deze dappere doelman is verslagen door een tegengoal en laat zijn hoofd (even) hangen. Sportveld Zwaluwen Utrecht 1911 op 29 september 2018.
Fotograaf: Cees Snel
DE LAT HOOG LEGGEN
Polsstok hoogspringen onder het toeziend oog van de machtige Domtoren in hartje Utrecht.
Fotograaf: Remko Kool
OP DE MAT
De scheidsrechter volgt het spannende worstelgevecht op de voet. Toernooi op 22 september 2018 in Sporthal Nieuw Welgelegen.
Fotograaf: Cees Snel

 

 

 

 

 

 

ALLES OF NIETS
Bij de stadsderby rugby tussen URC (burgers) en USRS (studenten) staat altijd veel op het spel. Beide teams doen er alles aan om te winnen. Hier loopt URC speler met de bal met alle kracht door de verdediging van de USRS heen. Met succes, want URC wint deze wedstrijd.
Fotograaf: Dees van den Berg
KLAAR VOOR DE START Eefje Boons bereidt zich voor op haar winnende finale 100 meter horden tijdens het NK Atletiek 2018. Fotograaf: Jan Kruijdenberg

 

FEEST DER KAMPIOENEN
20 mei 2018. Na de huldiging is het feest in het clubhuis van Kampong. De toeschouwers vieren met de kampioensploeg feest, met Robert Kemperman en Philip Meulenbroek in het middelpunt.
Fotograaf: Maurice de Wert

 

GIRL POWER
Blauw, rood en geel, dat zijn de kleuren van het worstelen. Twee meisjes doen mee met het jaarlijkse Bradley Stolk Jeugdtoernooi. Bradley Stolk was jeugdlid van De Halter en overleed in 2011 aan de gevolgen van kanker. Zijn clubgenoten hebben het traditionele toernooi daarna aan zijn nagedachtenis opgedragen.
Fotograaf: Geert Lommers

 

 

 

 

 

 

  

EINDSPRINT
Samen komen ze op de finish af, Renske en Tjalling. Tjalling heeft echter nog een eindsprint in petto… tot groot verdriet van Renske.
Fotograaf: Geert Lommers
VERKEERDE HOEK
Vrije worp in de halve finale NK Waterpolo voor meiden onder 17. Zonder haar ogen de hoek te laten verraden gooit de speelster van UZSC; de keepster van Polar Bears kiest de verkeerde hoek.
Fotograaf: Geert Lommers

 

GOUDEN VLUCHT
Atlete Manon Schoop vliegt over de balk tijdens het NK atletiek in Utrecht. Ze wint de wedstrijd en wordt nationaal kampioen.
Fotograaf: Bart Weerdenburg