Kameriker Jaco de Groot wint tweemaal in Linschoten

Polsstokverspringen Redactie

De weersomstandigheden waren dit weekend tijdens de Van der Vaart bokaal perfect voor het polsstokverspringen. Toch bleven de absolute topsprongen in Linschoten nog uit. Jaco de Groot uit Kamerik wist uiteindelijk te winnen met 20,08m. In de voorronde moest hij nog zijn meerdere erkennen in zijn jongere concurrenten, maar in de finales ging hij daar nipt overheen. In de voorronde ging Thomas van Midden (Vlist) nog aan de leiding met 19,61m, waarmee hij wel tweede bleef.

In de voorronde ging Thomas van Midden (Vlist) nog aan de leiding met 19,61m, waarmee hij wel tweede bleef. De derde plaats was voor de leider van het De Samenwerking Klassement. Wilco van Amerongen (Benschop) kon zijn eerste sprong van 19,41 niet verder verbeteren.

Bij de vrouwen is het dit seizoen vooralsnog stuivertje wisselen. In drie wedstrijden waren er drie winnaars en drie klassementsleidsters. Wendy Helmes (IJsselstein) heeft de leiderstrui in handen genomen met haar 14,14m. Demi Groothedde (Jaarsveld) en Julia van Eijk (Haastrecht) werden tweede en derde met 13,76 en 13,50m. Hiermee is er dit seizoen nog geen dame opgestaan die het gemis van de gestopte Dymphie van Rooijen (Oudewater) weet op te vangen.

Lucas van Eijk (Haastrecht) was de verrassing van de wedstrijd. Met een nieuw persoonlijk record in zijn eerste sprong van 19,88m won hij bij de junioren en had hij zelfs niet misstaan tussen de toppers van de senioren. Hierdoor moest zijn grote concurrent, Reinier Overbeek uit Benschop, al vanaf het begin risico nemen. Dit resulteerde in 19,58m, een aantal natsprongen en uiteindelijk een tweede plek. Guus Hoogland (Montfoort) werd derde met een verdienstelijke 18,22m.

De jongens categorie is al het hele seizoen spannend en hoogwaardig. Roy Velis (Benschop) won met 18,07m. Tweede werd Mark van der Horst (Schoonhoven) met 17,94m Harmen Timmerarends (Montfoort) behield zijn leiderstrui en werd derde met 17,55m.

Tenslotte was er nog de meisjes topklasse. Suzanne Mulder (Vlist) won tot nu toe alles en daar kwam in Linschoten geen verandering in. Haar eerste sprong van 14,03m was al voldoende voor de winst. Laura Maaijen (Haastrecht) werd derde met 13,77m. Op een gepaste afstand werd Lieke Stolwijk (Bodegraven) derde met 11,68m.

Komende woensdag en zaterdag zijn de wedstrijden in Vlist.