Kampong Cricket bereidt zich voor op interland

Cricket Redactie

Kampong Cricket is druk bezig met de voorbereiding op de drie interlands tussen Nederland (eendaagse wedstrijden) en Ierland die op 2, 4 en 7 juni op sportpark Maarschalkerweerd worden gespeeld. Maar de organisatie, die in handen is van de wereldbond ICC (International Cricket Council), loopt gesmeerd en alle voorbereidingen zijn bijtijds afgerond.

De lente lijkt precies op tijd te zijn ingevallen voor de nationale cricketploeg. Onder een blauwe lucht, met hier en daar een wolkje, werden de laatste aanpassingen gedaan aan de accommodatie waarvan de ingang aan de Mytylweg is gelegen. De duels zijn, vanwege coronamaatregelen, overigens niet toegankelijk voor publiek. En de bezoekende media dienen eerst een sneltest te ondergaan.

In korte tijd verrezen rond het veld onder vijf demontabele torens die worden ‘bemand’ door vijf vaste cameraposities; betaalzender Ziggo zendt alle duels van deze week rechtstreeks uit. Het is voor het eerst dat een cricketinterland live op tv wordt uitgezonden.

Ook een aantal utility-tenten gaven het complex al snel een ander aanzien. Tevens zijn aan weerszijden van het veld (in het verlengde van de wickets) enorme screens aangebracht. Deze zorgen ervoor dat de batsmen de bal goed kunnen zien door het contrast.

Beide teams waren maandag 31 mei op het veld aanwezig om te trainen en het veld te inspecteren. Een aantal Kampong-vrijwilligers legden de laatste hand aan de aankleding terwijl de groundsmen de pitch optimaal prepareerden.

De duels met Ierland worden gespeeld in het kader van de Cricket World Cup Super League (CWCSL). Oranje plaatste zich al in 2017 voor dit toernooi waaraan de sterkste twaalf landen ter wereld meedoen, naast Nederland.

 

CWSL

Bijna een decennium werd bij Kampong gewerkt aan het optimaliseren van de velden op het voormalige sportcomplex van Defensie. De certificering van die accommodatie, die eind 2019 de ODI (One Day International)-status toegekend heeft gekregen van de ICC was een kroon op het jarenlange werk van Kampong. De toewijzing van de driedaagse tegen Ierland de kers op de taart.

Voor Oranje is het het eerste duel in het kader van de  CWCSL dat vorig jaar van de kalender werd geschrapt vanwege de mondiale coronamaatregelen. Deze Super League krijgt nu in 2021 en 2022 z’n beslag. Nederland speelt verder nog onder meer tegen de grootmachten Engeland, Pakistan en Zuid-Afrika. Ook in Rotterdam en Amsterdam worden duels van de nationale selectie afgewerkt.

Bondscoach Ryan Campbell selecteerde de volgende vijftien spelers voor de ontmoetingen met Ierland: Pieter Seelaar (captain, VOC), Scott Edwards (VOC), Max O’Dowd (VOC), Bas de Leede (VCC), Logan van Beek (VCC), Philippe Boissevain (VCC), Vivian Kingma (VCC), Stephan Myburgh (Punjab CCR), Saqib Zulfiqar (Punjab CCR ), Ben Cooper (VRA), Tobias Visée (HBS), Musa Nadeem Ahmad (HCC), Timm van der Gugten (Glamorgan), Fred Klaassen (Kent), Brandon Glover (Northamptonshire).