Kampong Cricket treft Dosti VVV en Salland in Twenty20

Cricket Redactie

Kampong Cricket begint aan de jaarlijkse Twenty20 Tolkpasse competitie. De Utrechters die in de reguliere competitie uitkomen in de Hoofdklasse zouden vanavond beginnen bij het Amsterdamse Dosti United CC, deze wedstrijd is echter tot nader order uitgesteld. Kampong is voor de Twenty20 competitie ingedeeld in de regio Utrecht/Amsterdam. De overige tegenstanders zijn Salland CC (Deventer) en VVV (Amsterdam).

Foto: Kampong cricket

De teams spelen eenmaal tegen elkaar. Verder komt Kampong aan de eigen Mytylweg uit tegen Salland (17 juni, 15.00 uur) en VVV (22 juni, 18.00 uur). Het programma is overigens onder voorbehoud, omdat de teams in onderling overleg andere data of tijden overeen kunnen komen. Voor de actuele ontwikkelingen zie www.kncb.nl of www.kampongcc.nl

Na de eerste fase – de vrijdag te starten halve competitie in de eigen poule – komen er nog een tweede (zaterdag 14 juli) en derde (21 juli, tevens de (halve)finaledag). De Twenty20 Topcompetitie begint met vier regiogebonden poules: Rijnmond, Den Haag, Haarlem/Amsterdam en Utrecht/Amsterdam.

Twenty20 is een verkorte wedstrijdvorm van slechts 20 overs – waar er in de competitie maximaal 50 per team worden gespeeld – waardoor snel en veel scoren bijna een voorwaarde is voor een goed resultaat. Twenty20-wedstrijden zijn daardoor vaak aantrekkelijker en spectaculairder voor het publiek vanwege de actie en het aanvallende spel.

Verdedigend Twenty20-landskampioen is het Amsterdamse ACC, dat deze titel de afgelopen drie jaar veroverde.