Kampong Cricket

Cricket Utrechtse sportverenigingen Redactie Utrechtse Sportkrant

Maar liefst acht uur achtereen trainen de leden van Kampong Cricket op zaterdag in sportcentrum Galgenwaard in een speciale hal. Van de U9 tot en met de mannen (senioren) en vrouwen worden alle onderdelen van deze mooie, maar technisch pittige balsport, geoefend. Dit alles onder leiding van zeer ervaren trainers, die allemaal op hoog niveau hebben gespeeld  en nu hun kennis graag overdragen op anderen.

Cricket is een uitdagende sport, dus als je een beetje balgevoel hebt en eens wat anders wil dan voetbal, hockey of tennis,

Foto’s: Remko Kool / Utrechtse Sportkrant

kom dan eens meedoen. Het enige dat je nodig hebt zijn sportkleren en indoorschoenen; alle materialen worden door de club beschikbaar gesteld.

De jeugd van 9 tot en met  12 jaar traint tussen 14.00-15.30 uur tijdens de hele maand februari. In maart doen ze mee aan de nationale Flamingo-indoorcompetitie tegen clubs uit onder andere Den Haag, Rotterdam, Haarlem, Amsterdam. Tussen 15.30-16.30 uur is er een vrij trainingsuur, en daarna oefent de jeugd van 13 tot 16 jaar. De senioren-recreatief gaan tussen 18.00-20.00 uur aan de slag, de vrouwen tussen 19.00-20.30 uur en de selectie tussen 20.00-22.00 uur.

Het outdoor-seizoen start in mei en loopt door tot en met begin september. Lekker in de zon rondrennen, andere cricketers leren kennen en, door het internationale karakter van de sport, ook nog eens goed Engels leren. Cricket is een sport voor levensgenieters, voor jongens en meisjes die een gezellige teamsport willen beoefenen en voor iedereen die in een goede sfeer en met veel respect voor de tegenstanders en scheidsrechters wil sporten. Er wordt wel eens gezegd: cricket is a way of life.

 

Aanmelden bij Kampong (www.kampongcc.nl)  via Floris Jansen: 06-46789230, of e-mail:  verenigingsmanager@kampongcc.nl

Ook bij Hercules (http://www.usvhercules.nl/cricket_nieuws.htm) en HMS (http://svhms.nl/category/slug-cricket/slug-cricket-info/) wordt cricket gespeeld.


Wil je dit artikel nog eens rustig op papier nalezen en alle extra foto’s bekijken of het artikel delen met collega’s, familie, vrienden, kennissen en buren? Bestel deze editie!