Kampong speelt EHL later, SCHC mogelijk ticket voor 2020/2021

Hockey Redactie

De maatregelen zoals die vanavond zijn afgekondigd bieden de hockeyjeugd tot en met de D en de C tot en met de A-jeugd vanaf 28 april weer enige ruimte te trainen. Een substantieel aantal hockeyers (155.000 jeugdleden) kan daardoor weer gaan bewegen op de verenigingen. De hockeybond meldt dat aangezien verplaatsingen van grote groepen mensen ongewenst blijft, het alle competities van het seizoen 2019/2020 gaat beëindigen. Dit betreft dus ook alle jeugdcompetities.

De seniorenindelingen voor een nieuw seizoen komen normaal gesproken tot stand op basis van promotie en degradatieregelingen naar aanleiding van de in het voorgaande seizoen gespeelde competitie. Nu de huidige competities niet worden uitgespeeld, heeft het bondsbestuur van KNHB de volgende beslissingen genomen:

– De competities worden als niet afgerond beschouwd. Er worden geen kampioenen uitgeroepen én geen promoties of degradaties doorgevoerd;

– Het volgende seizoen wordt gestart met de klasseindelingen bij de senioren zoals seizoen 2019-2020 is gestart;

– Bij de jeugd worden de indelingen van de voorcompetities 2020-2021 gebaseerd op de samenstelling van de teams voor komend seizoen én de ratingwaardes die elke speler individueel meeneemt uit de laatst volledig gespeelde competitie die door de speler gedurende seizoen 2019-2020 tot aan de herfstvakantie of winterstop is gespeeld;

– Verenigingen kunnen zoals gebruikelijk verzoeken indienen ter aanpassing van de klasseindelingen van alle seniorencompetities (reserve, jong senioren en veteranen). Binnen de competities voor standaardteams is hier geen ruimte voor. Verzoeken indienen voor deze teams is daarom net als andere jaren niet mogelijk;

 

Euro Hockey League

De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft aangegeven de Euro Hockey League (EHL) van 2020 op een later moment in 2020 te willen uitspelen. Dat betekent dat HC Bloemendaal, SV Kampong Hockey (beide Heren), Amsterdamsche H. & B.C. en HC ’s-Hertogenbosch (beide Dames) de editie 2019-2020 uitspelen. Alle genoemde teams waren daar reeds voor gekwalificeerd. Indien de EHL 2019-2020 onverhoopt niet uitgespeeld kan worden, behouden deze teams hun plaatsen en komen zij uit in de editie van 2020-2021.

Wordt de EHL 2019-2020 zoals de EHF aangeeft uitgespeeld, dan heeft de KNHB voor wat betreft de editie van 2020-2021 op basis van de standen op 8 maart 2020 als volgt besloten:

Mannen

1. HC Bloemendaal

2. HC ‘s-Hertogenbosch

3. HGC

 

Vrouwen

1. HC ‘s-Hertogenbosch

2. S.C.H.C.

 

FIH Pro League

Vanwege het verbod op evenementen tot 1 september zullen ook de laatste FIH Pro League wedstrijden in Nederland op 19, 20 en 21 juni in het Wagener Stadion (Amsterdam) niet doorgaan. De beide Nederlandse teams zouden aantreden tegen Duitsland. Bezoekers die tickets hebben besteld voor deze wedstrijden, ontvangen het geld retour.