Kelderman doet koersritme op in Frans tweeluik

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman heeft het laatste weekeinde van februari aangegrepen om koersritme op te doen. De 30-jarige Barnevelder die begin deze maand uitviel in de Ronde van Valencia, reed zaterdag de Faun-Ardèche Classic met veel klimwerk en een dag later de meer heuvelachtige Faun Drôme Classic. Op het podium kwam hij niet. Toch zal de kopman van BORA-hansgrohe niet ontevreden zijn. Floortje Mackaij werd derde in de Omloop van het Hageland.

Kelderman heeft dit seizoen de Giro als zijn hoofddoel. Wellicht volgt dan ook nog de Vuelta later dit jaar met op 19 augustus de start in Utrecht. In de Faun-Ardèche Classic verschenen opmerkelijk veel sterke renners aan de start zoals Primoz Roglic en Julian Alaphilippe. Zij waren niet opgewassen tegen een al vroeg in vorm zijnde Brandon McNulty en eindigden net achter Kelderman, 24ste, op 1.44 van de Amerikaan.
In de Faun Drôme Classic was het verschil tussen Kelderman en de winnaar, Jonas Vingegaard, geringer. De Nederlander moest 1.03 toegeven op de Deen en werd 33ste. Hij was daarmee de tweede Nederlander, een paar plaatsen achter Sam Oomen.

Floortje Mackaij

Floortje Mackaij haalde het podium van de Omloop van het Hageland, een bijna 130 kilometer lange, lastige vrouwenkoers in België. Ze maakte deel uit van een kopgroep van tien rensters. De Woerdense probeerde enkele kilometers voor de finish alleen weg te komen. Dat lukte aanvankelijk ook, maar ze werd teruggepakt door landgenote Chantal Blaak. De kopgroep kwam weer samen en Marta Bastianelli won de sprint, voor de Deense Emma Norsgaard en Mackaij.