Kelderman keert in Ronde van Zwitserland terug in peloton

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman keert zaterdag terug in het wielerpeloton. De renner uit Barneveld wil in de Ronde van Zwitserland wedstrijdritme opdoen voor de Tour de France die op 6 juli van start gaat in Brussel. In La Grande Boucle moet hij Tom Dumoulin bijstaan in diens jacht naar een podiumplaats. Kelderman is maanden uitgeschakeld geweest door een blessure.

De voormalige junior van De Volharding kwam ten val in vijfde etappe van de Ronde van Catalonië en liep daarbij een fractuur op in een nekwervel. Bovendien brak hij zijn linker sleutelbeen. Wekenlang droeg hij een nekbrace om sneller te kunnen herstellen. ‘Een maand geleden kon de brace af en onmiddellijk is hij weer buiten gaan trainen. Het herstel is sindsdien voorspoedig verlopen,’ aldus ploegarts Camiel Aldershof van Team Sunweb die vertelt dat Kelderman nu nog op hoogtestage is op Tenerife.

De renner zelf kijkt uit naar het moment dat hij weer in koers is. ‘Ik ben erg blij dat ik terug ben op dit niveau. De afgelopen twee maanden heb ik hard gewerkt aan mijn conditie.’

De Ronde van Zwitserland is van 15 tot en met 23 juni en eindigt met drie bergetappes plus een individuele tijdrit.