Kelderman mikt op Ronde van Zwitserland voor rentree

Wielrennen Redactie

Wilco Kelderman mikt op de Ronde van Zwitserland voor een terugkeer in het peloton. De 26-jarige Barnevelder zei dat in het blad NieuwsFiets.nu. De troef van Team Sunweb voor de Tour de France en de Ronde van Spanje is al weken uitgeschakeld door een sleutelbeenbreuk. Hij liep die op bij een val in de Tirreno-Adriatico.

Het herstel van Kelderman verliep aanvankelijk moeizaam, maar de laatste tijd zit er schot in. Met fysiotherapie moet hij weer volledig wedstrijdfit worden. ‘Zoals het er nu voor staat loopt dat redelijk goed. Ik ben vooral gefocust op de Tour. Ik ga binnenkort op hoogtestage en normaal gesproken dan naar Zwitserland, maar dan moet ik wel honderd procent hersteld zijn. De Tour is wel haalbaar dus dat is het belangrijkste,’ aldus Kelderman in een dubbelinterview (met Lucinda Brand) in NieuwsFiets.nu.

Dat hij een tijdje niet heeft kunnen koersen hoeft geen nadeel te zijn voor Kelderman. In het verleden stonden renners wel vaker geruime tijd aan de kant in het voorjaar om fris in de Tour te pieken. De Ronde van Zwitserland begint zaterdag 9 juni met een ploegentijdrit en eindigt op zondag 17 juni met een individuele tijdrit.