Kelderman ontspannen lachend op weg naar het dak van de Giro

Wielrennen Redactie

Ontspannen lachend reed Wilco Kelderman van de ene beklimming naar de andere in de zeventiende etappe van de Giro d’Italia. Af en toe deelde hij een speldenprik uit aan rozetruidrager João Almeida. Die was merkbaar nerveus, maar kon na de finish in Madonna di Campiglio opgelucht ademhalen. De eerste zware bergetappe had hij overleefd. Maar donderdag? Dan staat de beruchte Stelvio op het menu, met 2758 meter het dak van de Giro.

Kelderman begint dan met 17 seconden – hij verloor dinsdag 2 tellen omdat Almeida iets explosiever was – achterstand. Inmiddels neemt het gespeculeer op wielersites toe. Zal de 22-jarige Portugees standhouden? De meningen zijn een beetje verdeeld. Vrijwel iedereen gunt het Kelderman die de afgelopen jaren zoveel tegenslag te incasseren kreeg. Maar tegelijkertijd krijgt Almeida complimenten voor zijn vechtlust en wordt hem een grote toekomst als ronderenner toegedicht.

De dagzege van de rit door de Dolomieten was voor de Australiër Ben O’Connor, die deel uitmaakte van een grote kopgroep en op de slotklim was weggesprongen.