Kerk help FC Utrecht op valreep aan een punt

Voetbal Hans van Echtelt

Er stonden nog slechts anderhalve minuut te spelen op de stopwatch van scheidsrechter Jeroen Manschot uit Houten. Toen viel de bal pardoes voor de voeten van Gyrano Kerk die niet aarzelde en de bal van dichtbij langs Groningen-doelman Sergio Padt kogelde. Op de valreep dus toch nog een puntje (2-2) voor FC Utrecht dat zo moeizaam speelde na een 0-2-achterstand. 

Want voormalig FC’er Patrick Joosten en Jorgen Strand Larsen hadden voor rust twee schrikmomenten bezorgd aan trainer René Hake en zijn ploeg moest daarna lang achter de feiten aanlopen. Vlak voor rust werd een van richting veranderd schot van Bart Ramselaar alsnog tot tegengoal gepromoveerd en had FC Utrecht een hele tweede helft voor de boeg om de schade alsnog te repareren.

Dat lukte uiteindelijk pas in de allerlaatste fase, nadat tal van eerdere doelpogingen niets hadden opgeleverd. Komende dinsdag wacht een nog zwaardere opgave, de uitwedstrijd tegen het sterk spelende Vitesse. Het is de vraag of FC Utrecht tegen een minder verdedigend spelende opponent wat beter uit de voeten kan, we zullen zien.