Keylane Squash Utrecht landskampioen

Squash Redactie

De squashbond heeft besloten om het lopende seizoen 2019-2020 definitief te beëindigen en roept de vrouwen van Squash Utrecht en de mannen van Twente uit tot landskampioenen. De vrouwenploeg van Keylane Squash Utrecht stond met nog één speelronde te gaan in de eredivisie 2 punten voor op de naaste concurrent Meersquash uit Hoofddorp. Bij de mannen stonden er nog vier speelronden gepland. De huidige stand was doorslaggevend als eindstand.

De squashbond bekeek afgelopen weken naar de routekaart van het RIVM en het kabinet zoals die op 6 mei naar buiten was gebracht. Ondanks een aantal versoepelingen van de maatregelen was al snel duidelijk dat squashen niet tot de mogelijkheden behoort. De SBN besloot dan ook om de laatste ronde definitief af te gelasten. Daarmee worden alle lopende competities van het seizoen 2019-2020 beëindigd. Alleen in de eredivisie mannen zouden nog meer wedstrijden gespeeld moeten worden.

Nu de competitie beëindigd is heeft de SBN ook besloten om de huidige standen in de diverse poules als eindstand aan te houden. Daarmee zijn ook het tweede vrouwenteam van Squash Utrecht en het zevende mannenteam van de Utrechtse club aan de Taagdreef kampioen. Dit maakt dat dit team voor de vierde keer op rij kampioen is geworden en in elk jaar uitkomt in een hogere poule.

‘Wij snappen dat het beëindigen van de competitie een zware domper voor iedereen is. Veel teams hadden zich verheugd op de laatste speelronde en daarbij horende festiviteiten. Als SBN hebben wij met deze beslissing geprobeerd om een passende weg te vinden binnen de huidige problematiek. Ook wij hadden graag de competitie op een sportieve grond willen beëindigen. Het coronavirus is helaas pure overmacht.’ aldus coördinator wedstrijdsport Willem van Meerkerk.

Supertrots

Manager van Squash Utrecht, Jeroen Richter, is supertrots op zijn kampioenen: ‘Met een wedstrijd te gaan en alles nog in eigen hand, hadden wij alle vertrouwen in een goede afloop. En hoewel zeer begrijpelijk in deze bizarre omstandigheden, is het jammer dat de competitie niet wordt uitgespeeld en wij op deze manier landskampioen zijn geworden. Voor de eerste keer landskampioen worden bij de dames is een fantastische prestatie van alle speelsters van het team! Het gemis van een huldiging na een laatste speelronde met bijbehorende feestelijkheden zullen wij in samenspraak met de bond  op een later tijdstip ongetwijfeld alsnog plannen. En ook voor de andere kampioensteams zullen wij een geschikt moment vinden om ze in het zonnetje te zetten en hun kampioenschap alsnog met ze te vieren.’