Kies de beste rechtsback van de afgelopen 50 jaar

FC Utrecht elftal van de halve eeuw Redactie

Vanwege het naderende 50-jarig bestaan van FC Utrecht, opgericht op 1 juli 1970, start de Utrechtse Sportkrant met de uitverkiezing van het Elftal Van De Halve eeuw waarbij de lezers kunnen stemmen op hun favoriete FC Utrecht-voetballers. In ons papieren nummer van juni 2020, maar ook online, zal het elftal door onze lezers zijn samengesteld. Deze maand de rechtsback.

Gedurende het seizoen zal de opstelling langzaam zichtbaar worden ingevuld. Als 12e en laatste uitverkiezing zijn de trainers aan de beurt. Wilt u uw stem motiveren of heeft u vragen/opmerkingen over deze actie, dan kunt u terecht op elftalkeuze@utrechtsesportkrant.nl. We stellen het op prijs als u uw naam en woonplaats wilt vermelden; we zijn zo vrij om eventueel de leukste reacties te gebruiken in onze kolommen, voorzien van uw naam als u daar prijs op stelt. Nadat u uw stem heeft uitgebracht op onze website kunt u de ‘tussenstanden’ zien van de uitgebrachte stemmen.

In dit deel kan er dus op de rechtsback gestemd worden. Als geheugensteuntje geven we u de tien spelers die het vaakst op die positie hebben gespeeld:

RechtsbackAantal wedstrijden
Herman Verrips334
Mark van der Maarel252
Tim Cornelisse212
Koos van Tamelen184
Cor Hildebrand180
Jan van den Akker155
Stijn Vreven132
Piet van Oudenallen129
Ferdi Vierklau126
André Oostrom110

* Statistieken opgemaakt tot en met seizoen 2018-2019 door statisticus Hubert Buter.

 

Breng hier uw stem uit:

De poll is gesloten