Kim Lammers luistert oprichting Businessclub MHV Maarssen op

Hockey Ted Vermeulen

De Maarssense Hockeyvereniging vierde donderdag 25 januari de officiële oprichting van haar Business Club in buitenplaats Slangevegt in Breukelen. De vereniging met ruim 1500 leden dat in 2017 nog het 45-jarig bestaan vierde wil met de tijd meegaan en sponsoren op een andere manier aan zich binden. Verslaggever Ted Vermeulen bezocht de avond en doet verslag.

Klaas Weima meent namens de hockeyvereniging dat ‘de tijd van een reclamebord langs de lijn een beetje voorbij is, al doen we dat nog graag. De gehele ring van ons hoofdveld is vol. Maar wij wilden een alternatief, iets extra’s, voor onze trouwe leden en voor het bedrijfsleven. Daarom geven we vandaag een officieel startschot voor de businessclub, die informeel al bestond. De Rabobank is onze hoofdsponsor en daarnaast hebben zich 20 nieuwe leden aangemeld als lid. Wij hebben als doel, om aan het begin van het seizoen 2018-2019 op 25 tot 30 leden te zitten. We mikken eigenlijk alleen op het lokale en regionale bedrijfsleven.’

MHV Maarssen heeft diverse nieuwe sponsorpakketten bedacht: ‘Wij vragen €495 per jaar voor een professional-lidmaatschap. Daaronder moet je ZZP-ers en particulieren verstaan. Voor bedrijven hanteren wij een tarief van €995,-. Wij vinden dat we daarmee voor relatief weinig geld een ideale combinatie van Plezier, Sport en Zaken bieden.’

‘Bovendien is dit lidmaatschap deels aftrekbaar bij de belastingdienst’ vult Valentijn Philip Heyer, mede organisator van de avond, aan, ‘en het mooie is, dat wij jaarlijks 10% van onze sponsorgelden doneren aan één of meerdere goede doelen. In 2017 was dat 5% aan de Stichting WigWam en 5% aan de Kinderboerderij  De Vechtse Hoeve  in Maarssen. Ook houden wij alle leden van de club op de hoogte van allerlei activiteiten en mediapublicaties via Narrowcasting, een eigen professioneel TV-kanaal‘.

MHV Maarssen vierde in 2017 haar 45-jarig bestaan en ziet zich als een familieclub met ambities, waar gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Voorzitter Xenia Schönfeld vertelt: ‘Onze vereniging heeft ruim 1500 leden met ruim 100 teams in de competitie. Er zijn veel vrijwilligers nodig om dat allemaal in goede banen te leiden. Weet je dat de vrijwilligers bij ons per week één manjaar aan vrijwilligerswerk doen? Dat is 1440 uur’.

 

Kim Lammers

MHV Maarssen belooft met het lidmaatschap onder meer driemaal per jaar een inspirerende keynote van (oud) topsporters, ondernemers en experts te organiseren. 200-voudig hockey international Kim Lammers (36) mocht het spits afbijten. Bij de eerste bijeenkomst van de Business Club inspireerde zij de aanwezigen met het verhaal van haar hockey carrière. Zij vertelde over het mislopen van haar dromen, de Olympische Spelen van Athene 2004 en Beijing 2008, en over het goud, dat zij haalde tijdens de Olympische Spelen van London in 2012. De weg naar dat goud was een weg van voor- maar vooral ook tegenspoed.

‘In 2004 zette een blessure een streep door mijn droom en in 2008 vertelde de toenmalige bondscoach Marc Lammers (geen familie-red.), dat hij mij geen dingen kon en wilde beloven, die hij niet kon waarmaken. Ik beschikte over mindere technische vaardigheden dan de nieuwkomers Naomi van As en Maartje Paumen en daarom keek ik meer naar hen, dan dat ik met mijzelf bezig was. Zo kon het gebeuren, dat ik als locomotief van een sponsoren reis de finale in Beijing kon meemaken. Met zeer gemengde gevoelens, want daar stond mijn team.’

Haar 45 minuten durende verhaal ging over voor- en tegenspoed, teambuilding, mentaliteit en was geen moment saai. Lammers hield gedurende haar presentatie de overvolle bovenzaal van buitenplaats Slangevegt muisstil.