Kirstie van Haaften wint weer goud

Baanwielrennen Redactie

Kirstie van Haaften is net als vorig jaar Nederlands kampioen geworden op het onderdeel ploegenachtervolging. De 20-jarige renster uit De Meern was met Amber van Hulst, Mylene de Zoete en Bente Teeseling op de wielerbaan van Apeldoorn de concurrentie te snel af. Overigens worden de meeste nationale titels op de baan pas eind december betwist.

Van Haaften eindigde eerder dit jaar op dezelfde piste als zevende op het Europees kampioenschap, eveneens op de ploegenachtervolging. Overigens zet ze niet alleen op de wielerbaan maar ook op de weg aardige resultaten neer. In de Bene Ladies Tour die met een individuele tijdrit in Utrecht van start ging, droeg ze zelfs een middag de leiderstrui. In de derde etappe werd ze in de ochtendrit tweede en dat was genoeg om de koppositie te nemen in het algemeen klassement. ’s Middags raakte ze die weer kwijt, maar de goedlachse Van Haaften was een van de smaakmakers in de vierdaagse etappekoers door Nederland en België.

In enkele eendagswedstrijden eindigde Van Haaften in de toptien zoals in Dwars door de Westhoek in België (achtste) en de Omloop van Borsele (zesde). Dat deed het talent uit De Meern in het tricot van de Belgische formatie Health Mate-Cyclelive, die ophoudt te bestaan. Kirstie van Haaften kan zich evenwel verder ontwikkelen bij Team Ciclotel, een nieuwe Belgische ploeg.