Klaartje de Bruijn (27) naar eerste team SCHC

Hockey Redactie

Nadat Sarah Jaspers en Carlien Dirkse van den Heuvel een punt hadden gezet achter hun topsportloopbaan en daarmee het vlaggenschip van hockeyclub SCHC verlieten, was de club uit Bilthoven op zoek naar ervaren en talentvolle spelers om het gat op te vullen. De hoofdklasser heeft opvolging gevonden in Klaartje de Bruijn, die eerder voor Laren, Groningen en HDM speelde. Eerder versterkte de club uit Bilthoven zich ook al met Mascha Sterk (22), die overkomt van het Haagse HDM.

In een interview met hockey.nl laat De Bruijn weten met plezier terug te kijken op twee seizoenen bij Laren. ‘Het was een fijn team en ik had het naar m’n zin. Dat was ook niet de reden om te vertrekken. Het was puur de uitdaging bij SCHC. Het was een lastige beslissing. Ik gun Laren het beste, daar spelen mijn maatjes, maar voor mij was het dé kans. Het was een beetje nu of nooit. Ik vond het moeilijk om Laren los te laten, maar ik sta wel achter mijn besluit.’