Nog geen champagne voor Kerstholt

Wielrennen Pim van Esschoten

'Een klein feestje, een gebald vuistje. Meer niet.'

Met ingetogen blijdschap vierde Niels Kerstholt de uitspraak van Margretha Vestager, EU-commissaris voor mededinging, dat de ISU schaatsers niet mag verbieden deel te nemen aan evenementen die niet door de internationale schaatsunie worden erkend. Daarmee boekten Kerstholt en Mark Tuitert een overwinning op de ISU. Kerstholt: ‘Maar we zijn er nog niet.’

In maart 2014 beëindigde de Utrechtse shorttracker zijn lange carrière. In Montreal werd hij met het Nederlands relayteam wereldkampioen, de droom op Olympisch goud in Sotsji met de aflossingsploeg was enkele weken eerder al in de eerste bocht van de finale uiteengespat na een val van ploeggenoot Freek van der Wart.

Kerstholt, Tuitert en meer schaatsers hadden aan het einde van dat seizoen naar Dubai willen afreizen voor deelname aan de lucratieve Icederby International. Het was iets geheel nieuws; races op een baantje van 220 meter waarbij schaatsers van de langebaan en shorttrackers het tegen elkaar zouden opnemen. Vooral het gokken op die races zou voor flinke inkomsten moeten zorgen, zoals in Azië ook veel op het keirin wordt gegokt.

De ISU verbood schaatsers echter in Qatar op de baan te verschijnen en …

 

 

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Neem een jaarabonnement, halfjaarabonnement of proefabonnement op de Utrechtse Sportkrant en krijg dit artikel binnen enkele uren in uw mailbox.
Vervolgens wordt de Utrechtse Sportkrant elke vrijdag bij u thuisbezorgd en blijft u op de hoogte van lokaal sportnieuws.