Klimtijdrit en toertochten op 29 augustus in Amersfoort

Wielrennen Redactie

Amersfoort bruist op 29 augustus van de activiteiten waarin de fiets centraal staat. WV Eemland houdt open huis en samen met de wielervereniging organiseert de Stichting Wielerpromotie Amersfoort toertochten en een klimtijdrit op de Hugo de Grootlaan in Amersfoort. De activiteiten moeten de inwoners warm maken voor de Vuelta in 2022, ervan uitgaand dat het Spaanse wielerspektakel volgend jaar daadwerkelijk naar Nederland komt.

De klimtijdrit heet toepasselijk Vuelta033 en werd vorig jaar voor het eerst gehouden, al werd de driedaagse toer van de Vuelta door Nederland gecanceld vanwege het corona. Het streven is om de Vuelta volgend jaar alsnog in Utrecht te laten starten. In dat geval zou ook Amersfoort door het profpeloton worden aangedaan, maar een definitieve beslissing is nog niet genomen.

‘Dit jaar wordt het programma uitgebreid met een viertal toertochten, met afstanden variërend van 30 tot 120 kilometer. Alle toertochten starten en finishen op sportpark Zielhorst, bij het clubhuis van wielervereniging Eemland,’ zegt organisator Gert-Jan Nederend. Deelname aan de toertochten, genaamd Col du Strop, is mogelijk voor verschillende categorieën fietsers: dikke banden, racefietsen, ligfietsen, e-bikes en steps. ‘Het is ook mogelijk om alleen aan de klimtijdrit deel te nemen,’ aldus Nederend.

Er worden gesprekken gevoerd om het aantal activiteiten bij het clubhuis van Eemland uit te breiden met bijvoorbeeld een fotoshoot met een rondemiss of rondemister en de komst van de promotruck van WorldTour-ploeg Jumbo-Visma.