Knappe tijdrit Dylan van Baarle in Parijs-Nice

Wielrennen Redactie

Dylan van Baarle heeft een knappe tijdrit gereden in Parijs-Nice. De Veenendaler eindigde als zestiende in de vierde etappe van deze meerdaagse koers, ook wel genoemd ‘de rit naar de zon’. Winnaar werd zijn landgenoot Wout Poels met een voorsprong van elf seconden op de nummer twee, Marc Soler. Leider in het klassement blijft de Spanjaard Luis Léon Sánchez.

Voor Van Baarle, nieuwkomer bij Sky dat steeds meer onder vuur komt te liggen vanwege het ‘medisch gebruik van verboden middelen’, is Parijs-Nice een opwarmertje voor de belangrijke klassiekers die er aan komen. Hij hoopt over enkele weken te vlammen in onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De Veenendaler bleef heel lang aan de leiding in de race tegen de klok over 18,4 kilometer. Pas toen de klassementsrenners in actie kwamen, sneuvelde zijn tijd. Van Baarle was wel de tweede Nederlander, nog voor de talentvolle Sam Oomen van Sunweb (19de), Bauke Mollema (Trek, 40ste) en Robert Gesink (LottoNL-Jumbo, 44ste).

Wout Poels toonde zijn ambities door de tijdrit over glooiend terrein en met een fikse klim aan het begin op zijn naam te schrijven. Misschien had de Limburgse klimgeit in zijn achterhoofd dat de toekomst bij Sky onzeker is en hij zich bij elke gelegenheid in de picture moet rijden. Parijs-Nice eindigt zondag.