BSC Quick zoekt hulp om hoofdklasse wedstrijden live te streamen

Honkbal/Softbal Redactie

Als er dit seizoen nog wedstrijden in de honkbal hoofdklasse gespeeld zullen worden, houdt de KNBSB zich aan het voornemen deze live via internet te gaan streamen. Voor de bond is er een jaarlijkse investering van EUR 25.000 mee gemoeid, de acht hoofdklasse verenigingen leggen ieder jaarlijks EUR 900 in. De bond heeft intensief contact met de verenigingen die aangeven dat zij achter het plan blijven staan, ondanks de lastige financiële positie waarin veel Nederlandse sportclubs terecht zijn gekomen.

Vanavond zou Quick Amersfoort op het eigen Park Dorrestein in actie zijn gekomen tegen HCAW uit Bussum, maar de honkbalcompetitie ligt in ieder geval tot en met 17 mei stil. Een mogelijke eerste ronde zal op donderdag 21 mei gespeeld worden, wanneer Quick-Neptunus (Rotterdam) om 14.00 uur op het programma staat.

 

Investering

De bond is bereid tot de jaarlijkse investering om meer aandacht voor honkbal te krijgen en wellicht meer spelers te interesseren voor deze sport. Elke club krijgt vier vaste camera’s rond het hoofdveld opgesteld die alle bewegingen tijdens de wedstrijden in de hoofdklasse zullen registreren. De beelden worden in eerste instantie nog niet van commentaar voorzien. De techniek voorziet er wel in dat er achteraf een samenvatting met interviews bekeken kan worden.

Het project duurt in principe vijf jaar en de wedstrijden zullen live en gratis te volgen zijn via internet. Het bestaande onlinesysteem play-by-play, waarmee alle acties in cijfers en statistieken worden vastgelegd, blijft voorlopig nog bestaan.

Aangezien de camera’s van Eyconsplatform zelf te bedienen zijn, kunnen de clubs deze ook gebruiken om de eigen trainingen op het hoofdveld te filmen en deze te gebruiken voor analyse en wellicht ook voor scouting.

Mochten alle clubs in de softbal Golden League interesse tonen voor het product, zal ook deze sport gestreamd kunnen gaan worden.

 

Quick

Quick Amersfoort zoekt enthousiastelingen met affiniteit en ervaring met (social) media om de club te helpen om van dit project een doorslaand succes te maken. Het gaat daarbij om deze taken:

– Het taggen van wedstrijden (soort play-by-play om een compilatie van de wedstrijd te maken)
– Het maken van extra content bij de vereniging (denk aan interviews, speciale reportages, etc.)

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de club.