Koersen op de Nedereindse Berg

Wielrennen

Ook wielrennen in eigen stad levert fascinerende beelden op, zeker door de lens van onze fotograaf Geert Lommers. Hij was zondag op het wielerparcours van de Nedereindse Berg in Utrecht waar alweer de derde wedstrijd plaatsvond van de voorjaarscompetitie. Tijdens deze competitie streden renners uit diverse klassen in negen wedstrijden om de winst in het eindklassement.

Deze KNWU competitie voor het district Midden vindt afwisselend plaats op de parcours van de deelnemende verenigingen. Hoewel de wedstrijden op alle clubparcours worden gehouden, was dit al de derde wedstrijd op het parcours van de Utrechtse verenigingen WV het Stadion en UWTC de Volharding. Door de sneeuwval twee weken gelden konden de wedstrijden in Amersfoort niet doorgaan.

Het is een van de fraaiste wielerparkoersen van Nederland. Geen wonder dat ze van heinde en verre naar de Nedereindse Berg – tussen Nieuwegein en Utrecht –  komen, waar de wielerclubs Het Stadion en De Volharding de handen ineen hebben geslagen en door de weeks op vaste tijden trainingen en wedstrijden organiseren.

Maar ook in het weekend wordt er volop gekoerst. Fotograaf Geert Lommers van de Utrechtse Sportkrant maakte het beeldverslag van de vierde wedstrijd van de voorjaarscompetitie Midden Nederland.

Op 2 april is de slotkoers op het parkoers van Eemland in Amersfoort.

Op de Nedereindseberg waren de winnaars Marcel Lambregts (50+), Pieter Broeren (Sportklasse), Ge Luiten (Nieuwelingen), Kirstie van Haaften (Vrouwen), Peter van Gellekom (40+), Kyle Agterberg (Junioren), Lehvi Braam (Elite/Beloften) en Daan Switters (Amateurs).

Ook wielrennen in eigen stad levert fascinerende beelden op, zeker door de lens van onze fotograaf Geert Lommers.

 


Wil je dit artikel nog eens rustig nalezen en alle bijbehorende foto’s op papier zien? Bestel deze editie!