Komst Armenteros naar FC Utrecht niet zeker

Voetbal Redactie

Het zijn spannende tijden voor de trouwe volgers van FC Utrecht. Het ene transferbericht is nog niet bekend, of er is al weer een nieuwe ontwikkeling te melden. Het laatste nieuws betreft de mogelijke verhuur van Samuel Armenteros van Benevento Calcio naar FC Utrecht.

Mogelijk gaat de FIFA (de internationale voetbalbond) deze transfer blokkeren omdat Armenteros op 21 augustus van het vorig jaar meegespeeld heeft met Jong Heracles tegen Jong Heerenveen. Dat betekent dat hij dit seizoen formeel al voor twee clubs is uitgekomen en een derde mag dus niet.

Wat wel zeker is, is de overgang van Yassin Ayoub naar Feyenoord, de middenvelder heeft een overeenkomst bereikt met de Rotterdamse club voor vier jaar en gaat vanaf het nieuwe seizoen – hij is dan transfervrij – in De Kuip spelen. Een geduchte aderlating voor FC Utrecht dat zich intussen al breed op de spelersmarkt begeeft om dit verlies te compenseren. Geruchten zijn er ook volop rond doelman David Jensen voor wie tal van clubs geïnteresseerd zouden zijn, dat is dus ook afwachten geblazen.

Dan is er nog het geval-Labyad die volgens ingewijden op het punt stat een contract bij Ajax te tekenen. Maar grootaandeelhouder Frans van Seumeren heeft afgelopen maandag op de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst verklaard ‘dat zijn onderbuikgevoelens zeggen dat Labyad nog niet naar Ajax gaat’. De vraag is of deze intuïtie van Frans klopt, maar mogelijk weten we over een paar dagen meer. Met de thuiswedstrijden tegen AZ (vrijdag 19/1), Feyenoord (24/1) en Ajax (28/1) voor de boeg is enige zekerheid wel geboden.