Te koop aangeboden: Villa Hoogenoord

Gesponsord artikel Gezichtslaan 3, Doorn

Het waarschijnlijk meest imposante huis aan de Gezichtslaan is deze monumentale villa, genaamd ‘Hoogenoord’. Dit statige herenhuis, met een woonoppervlak van bijna 500 m², werd in 1921 naar een ontwerp van de Haagse architect Jos Souren op deze bijzondere plek gebouwd. Het witte landhuis wordt omgeven door een parkachtig perceel van ruim 3.000 m².

Het maakt Hogenoord tot een plek waar rust en privacy met hoofdletters worden geschreven. Desalniettemin bevindt het gezellige centrum van Doorn zich op loopafstand van de villa, evenals de eindeloze bossen van de Utrechtse Heuvelrug, die het prachtige dorp vrijwel omsluiten.


€ 1.500.000 k.k.
Beschikbaar
Woonoppervlak 489 m²
Perceelgrootte 3.035 m²
10 Kamer(s)
6 Slaapkamer(s)
Bouwjaar 1921


Aangezicht vanuit de achtertuin
Bijgebouw
Hal
Keuken
Badkamer

Op de begane grond bevindt zich een riante woonkamer (60 m2) met een halfronde erker op het zonnige zuiden. Onbetwist middelpunt van de woonkamer is de monumentale open haard. De woning beschikt over een ruime woonkeuken in landhuisstijl, met bijkeuken en een werkkamer.
De overloop op de eerste verdieping heeft een tochtportaal met balkon aan de voorzijde van het huis. De centrale hal boven biedt toegang tot vier ruime slaapkamers (twee met balkon), de luxueuze badkamer en apart toilet. De ruime zolder met twee slaapkamers strekt over de gehele woning. Er is een multifunctioneel bijgebouw van bijna 100 m2 met o.a. een keukenblok, badkamer, sauna, entresol, een garage en een aangebouwde schuur.”

 

Begane grond
Eerste verdieping
Bijgebouw

 

Voor meer informatie gaat u naar de website van Vellinga Makelaars.