Korfbalseizoen voorbij; Dalto promoveert, MIA en SDO handhaven

Korfbal Redactie

De korfbalbond heeft besloten dat ook de hoogste klassen hun seizoen niet uit kunnen spelen. De slotfase van de Korfbal League, hoofdklasse en topklasse vrouwen stonden nog open, maar deze play-offs, finales en play-downs worden niet meer gespeeld. Ook worden er geen kampioenen uitgeroepen. KCC uit Capelle aan den IJssel had 1 punt minder dan Dalto en een lager doelsaldo, waardoor de club uit Driebergen naar de Korfbal League promoveert.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen was al de grote favoriet om aan het eind van het seizoen te promoveren naar de Korfbal League vanwege de sterke selectie. De Driebergenaren wilden onder leiding van toptrainer Barry Schep nu de stap naar het hoogste korfbalniveau gaan maken. Op het veld hadden ze de eerste helft van het seizoen al laten zien over genoeg kwaliteit te beschikken; de slechts één verloren wedstrijd en een eerste plek op de ranglijst gaf vertrouwen voor het zaalseizoen. De verwachte concurrentie van DeetosSnel, dat afgelopen seizoen nog uit de Korfbal League degradeerde, bleef uit. Wageningen deed het iets beter dan de club uit Dordrecht, maar kon de Driebergenaren ook geen concurrentie bieden. Met 26 punten stond de club dan ook fier bovenaan toen de competitie werd stil gelegd.

De Korfbal League zal volgend seizoen (voor één seizoen) uit elf teams bestaan en de Topklasse Dames (voor één seizoen) uit negen teams.

 

MIA en SDO

Door de uitbreiding van de Korfbal League naar elf ploegen heeft dit gevolgen voor de degradatie uit de onderliggende klassen. MIA uit Amersfoort weet zich daar te handhaven in de eerste klasse, aangezien het tot de beste zeven behoort. In de overgangsklasse weet SDO uit Kamerik zich te handhaven op puntenaantal.

 

Veldkorfbal

Het KNKV komt in een later stadium met gedetailleerde informatie over de veldcompetitie. Wel is reeds het besluit genomen dat de veldcompetitie wordt beschouwd als zijnde niet gespeeld en dat teams volgend seizoen starten in de klasse waarin ze ook in dit seizoen zijn ingedeeld.