Kostbare zege in Doetinchem

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht heeft de negatieve spiraal doorbroken door eindelijk weer eens een driepunter te scoren. Gemakkelijk ging het niet in Doetinchem waar De Graafschap het eerste half uur domineerde. Maar na verloop van tijd werd de formatie van Dick Advocaat een stuk dreigender, zeker toen de statische Michel Kramer vervangen was door de veel meer beweeglijke Jean-Christophe Bahebeck. Laatstgenoemde forceerde een penalty een kwartier voor tijd die door specialist Simon Gustafson onberispelijk werd benut.

Positief was ook dat FC Utrecht voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen hetzelfde De Graafschap op 25 november van het vorig jaar weer eens de nul kon vasthouden. Dat scheelde overigens weinig want de VAR had kunnen ingrijpen toen verdediger Timo Letschert zijn tegenstander bij het shirt vastpakte Iets wat hem tegen PSV ook al overkomen was ten opzichte van Luuk de Jong, maar ook toen bleef ingrijpen vanuit Zeist achterwege, zoals dat nu ook gebeurde. Timo moet voortaan uitkijken.

Wat was er nog meer te melden uit Doetinchem: dat nieuweling Michiel Kramer nog geen meerwaarde heeft voor de ploeg. Wie afgelopen vrijdag Nick Venema zag scoren tegen MVV en zijn geweldige assist bekeek, kan nog steeds niet begrijpen hoe FC Utrecht zich tot de opportunistische aankoop van Kramer heeft laten verleiden. Ook gericht op de toekomst een transfer zonder perspectief, waarbij de supporters ook nog eens in verlegenheid zijn gebracht omdat een publiekslieveling steeds maar weer op de bank wordt gehouden. Komende zaterdag wacht het thuisduel tegen Excelsior, een goede gelegenheid om opnieuw een mooie driepunter in de wacht te slepen.