Kruisfinales ijshockey

IJshockey Redactie

IJCU Dragons komt dit seizoen sinds 2009 weer uit in de eerste divisie B, grofweg de clubs die vooral in het noorden van Nederland zijn gevestigd. In de Divisie A spelen dus de clubs die in het zuiden hun thuisbasis hebben. Na de reguliere competitie, die voor de Utrechtse ijshockeyers eindigt op zaterdag 1 februari 2020 met een uitwedstrijd tegen Heerenveen 2, plaatsen alle clubs zich voor de play-offs.

In een zogenaamde tussenronde zijn de ‘kampioenen’ van de eerste divisie A en B vrijgesteld. De overige zes clubs van elke Divisie spelen eerst kruiswedstrijden. Bijvoorbeeld: de nummer 2 van de Eerste Divisie B komt in deze tussenronde dan uit tegen de nummer zeven van de Eerste Divisie A.

Daarna voegen zich de beide nummers één van de divisies bij de zes winnaars van de tussenronde. De in totaal acht overgebleven clubs strijden vervolgens in de play-offs, waarschijnlijk ook middels kruiswedstrijden, om de titel.

Momenteel staat IJCU Dragons zesde in de eerste divisie B met vijf gewonnen wedstrijden. In de tussenronde zou op dit moment dus Dordrecht, de nummer twee van de eerste divisie A, de tegenstander zijn. Naast IJCU Dragons en Heerenveen 2 komen in eerste divisie B Amsterdam Tigers, Groningen, Leeuwarden, Den Haag 2 en Zoetermeer 2 uit.

Wie de Dragons nog in de reguliere competitie in eigen hal aan het werk wil zien, kunnen in de ijshal van De Vechtsebanen (Overvecht-Noord) nog terecht op 4 januari (20.30 uur tegen Leeuwarden), 18 januari (20.30 uur tegen Groningen) en 25 januari (20.30 uur tegen Breda).