Kwalificatie Schippers EK Indoor nog geen garantie deelname

Atletiek Redactie

Dafne Schippers liep gisteren bij de Indoor Meeting in Karlsruhe op haar eerste 60 meter van 2019 de limiet voor de EK Indoor die begin maart gehouden zal worden in Glasgow. Ze liep de afstand in 7,25 seconden. Deze kwalificatie betekent echter niet dat de 26-jarige atlete ook daadwerkelijk naar de Schotse stad af zal reizen. De prioriteit ligt voor 26-jarige atlete bij het outdoor seizoen, daar wil ze zo goed mogelijk zijn.

Voor de camera’s van de NOS liet de Utrechtse weten dat haar tijden momenteel ‘misschien nog niet zijn wat het moet zijn, maar het gevoel klopt wel. Dan hoef ik nog maar wat kleine dingen te verbeteren en kan ik qua tijd grote stappen maken.’

Een mogelijke deelname aan het EK Indoor kan wel als een goede les gezien worden. ‘Elke wedstrijd leer ik weer en word ik beter dan daarvoor. Als ik me goed voel en nog meer wil leren uit een race, wil ik daar wel starten.’