Kwartfinale eindstation volleyballers Taurus

Volleybal Roberto Cancian

Het is de volleyballers van Taurus niet gelukt om voor een stunt te zorgen in het nationale bekertoernooi. Vrijdagavond werd in Sporthal De Kruisboog met 0-3 de kwartfinale verloren van Sliedrecht Sport. 'Ontzettend jammer, ondanks dat wij vooraf wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden', reageert speler Jochem Bloem. Bij winst op Sliedrecht Sport had Taurus direct de volgende dag de halve finale gespeeld tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Tweede Paasdag stond in Martini Plaza in Groningen dan ook nog de finale op de rol. Zover kwam het dus niet voor de mannen van coach Erik Gras.

Sliedrecht Sport had Taurus in de reguliere competitie ook al uit de kampioenspoule gehouden.

Coach Gras liet een aantal routiniers starten bij afwezigheid van Finn Frielink en Mats Bleeker. ‘De laatste weken miste ik ook wat gif in het team. Met hen wilde ik meer strijd en dat gif er dus in hebben. Na een mindere start kwamen wij steeds beter in de wedstrijd maar vergeten wij onszelf te belonen in de derde set. Dat had voor een beter gevoel gezorgd’, aldus de coach.

Taurus, dat in 2018 nog de nationale beker won ten koste van Lycurgus, kreeg in de derde set een aantal setpoints maar wist deze niet te benutten. Dat gaf Jochem Bloem ook aan. ‘Wij kwamen steeds meer in de wedstrijd. De energie die we erin stopten, dat is ook onze kracht. Wie weet wat er nog mogelijk was geweest wanneer we de derde set naar ons toe hadden getrokken. Jammer.’

Voor Taurus resteren nu de wedstrijden in de degradatiepoule van de eredivisie. ‘Daarin staat wij nu bovenaan. Die plek willen wij behouden, dan eindigen wij het seizoen op de vijfde plaats. Daar gaan we voor’, keek Gras al vooruit.

 

Taurus – Sliedrecht Sport 0-3

(19-25, 22-25, 26-28)