Landgoed Maarsbergen toegankelijk voor driedaagse eventingtraining

Paardensport Redactie

Van 18 juni tot en met 20 juni zullen de internationaal startende eventingruiters aan het werk kunnen in een driedaagse training op landgoed Maarsbergen. De driedaagse training is een initiatief van de organisatie achter de Maarsbergen Horse Trials, die vorig jaar op het landgoed aan het Utrechtse Heuvelrug gastheer was van het EK voor Junioren en Young Riders. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie KNHS meldt dat een enorm team vrijwilligers deze unieke training mogelijk maakt.

Eventing is een discipline in de paardensport waarbij de verschillende aspecten van de training aan bod komen. Het werd voorheen ‘military’ genoemd. De combinaties moeten een dressuurproef, een terreinproef en een springparcours rijden.

Op voordracht van de verschillende bondscoaches mogen op internationaal niveau presterende ponyruiters, Junioren, Young Riders en Senioren nu komen trainen op het landgoed. De combinaties rijden op hun eigen niveau donderdag 18 juni een dressuurproef, vrijdag 19 juni een springparcours en zaterdag 20 juni een cross.

Via de KNHS laat Marloes Polman, een van de drijvende krachten achter de organisatie, weten blij te zijn dat Maarsbergen de ruiters deze mogelijkheid kan bieden: ‘Het is een hele onderneming, maar we doen het graag. We zijn aan strenge regels gebonden, maar omdat het een trainingsactiviteit is kunnen we dit zo organiseren. We mogen maar een beperkt aantal combinaties laten starten en publiek kunnen we helaas niet toelaten. We hopen dat de Nederlandse ruiters op deze manier weer een beetje in wedstrijdvorm kunnen komen voor de rest van het jaar.’

KNHS teammanager van de eventingruiters Ad Wagemakers is enthousiast. ‘Het is natuurlijk een super initiatief, we zijn heel blij dat de familie van der Goes dit mogelijk maakt. Het is een goede gelegenheid voor alle ruiters om op niveau een wedstrijdgerichte training te doen. Voor de bondscoaches is het bovendien ook zeer informatief, die kunnen zo goed zien wat de sterke kanten zijn, maar ook waar de verbeterpunten liggen.’