Lars van der Haar als derde op podium in Ruddervoorde

Veldrijden Redactie

The best of the rest.  Die titel verdiende Lars van der Haar in de vierde Super-Prestigewedstrijd van dit seizoen. In de loodzware cross van Ruddervoorde eindigde de veldrijder uit Woudenberg als derde, achter winnaar Mathieu van der Poel en diens eeuwige rivaal Wout van Aert.

Van der Haar kende een matige start. ‘De eerste ronde maakte ik een klein foutje ter hoogte van de materiaalpost en dat kostte me een paar plekken.’ Hij rukte echter snel op naar de derde plaats en bleef daar rijden, ruim achter nummer twee Van Aert en met een lichte voorsprong op een klein groepje. ’Het was zo zwaar om hier alleen te rijden. Elke keer op weer de wind vol tegen. Dat nekte me wel een beetje.’

Terwijl het steeds harder begon te regenen kreeg hij gezelschap van ploeggenoot Toon Aerts van Telenet Fidea, maar in de slotfase schudde Van der Haar de Belg van zich af. Bij de vrouwen was de dominantie van Nederland nog groter. Drie van eerste vier plaatsen werden bezet door de noorderlingen, met opnieuw Maud Kaptheijns als de beste.