Lars van der Haar derde in ‘Super Prestige’ Zonhoven

Veldrijden Wielrennen Redactie Utrechtse Sportkrant

Een week na zijn triomf in het Belgische Ronse heeft Lars van der Haar opnieuw het podium gehaald. De veldrijder uit Woudenberg eindigde in Zonhoven als derde in de tweede cross die meetelt voor het Super Prestige-klassement. Mathieu van der Poel stelde na zijn nederlaag vorige week orde op zaken en finishte solo als eerste.

Lars van der Haar bij zijn nieuwe ploeg. Foto Fanclub

De Nederlander verstevigde met zijn zege zijn leidende positie in de Superprestige. Zijn Belgische aartsrivaal Wout van Aert moest genoegen nemen met de tweede plaats. De huidige wereldkampioen kende een bliksemstart. ‘Daar had ik bewust voor gekozen.’ Zonder angst voor de warme omstandigheden zette Van Aert zich op kop en keek niet om.

Van der Poel panikeerde echter geen moment, zoals hij het zelf verwoordde. Hij dichtte het gat met de koplopers en hij ging er op en er over. Dankzij een goede dosering van zijn krachten kwam Van der Haar op vier ronden van het einde opnieuw aansluiten bij Van Aert.

Met nog een ronde voor de boeg had het duo 35 seconden achterstand op de koploper. Pas in de laatste ronde schudde de beukende Van Aert de Woudenberger van zich af.