Lars van der Haar doorbreekt zegereeks Mathieu van der Poel

Kort nieuws Wielrennen Redactie Utrechtse Sportkrant

Op velddrijder Mathieu van der Poel stond dit prille seizoen geen maat. Overal waar hij aan de start verscheen, zegevierde de Nederlander, waaronder in twee wereldbekercrossen in de Verenigde Staten. Zijn landgenoot Lars van der Haar maakte zondag in het Belgische Ronse een einde aan die zegereeks.

De 26-jarige crosser uit Woudenberg profiteerde in de GP Mario de Clercq van de rivaliteit tussen Van der Poel en de huidige Belgische wereldkampioen Wout van Aert. Van der Haar reed met nog twee ronden te gaan weg bij het duo. Van der Poel en Van Aert keken vooral naar elkaar en Van der Haar ging solo naar de streep. ‘Ik had niet verwacht dat ik deze mannen kon verslaan,’ sprak de crosser van Telenet-Fidea, een dag eerder vierde in de Berencross, opgetogen. ‘Dit parkoers ligt me, maar ik reed hier nog nooit zo sterk als vandaag.’

Van der Poel had vrede met zijn tweede plaats, op twintig seconden van Van der Haar. ‘Toen Lars ging hoopte ik teveel dat Wout zou reageren. Maar Lars heeft de overwinning zeker niet gestolen. Hij zat op het juiste moment op de juiste plek. Ik wist dat ik niet alles kon blijven winnen.’