Lars en Marijn van den Berg worden ploeggenoten bij Metec

Wielrennen Redactie

Lars (20) en Marijn (19) van den Berg worden volgend seizoen herenigd. De twee talentvolle broers uit De Meern rijden dan in dezelfde wielerploeg, het continental cyclingteam Metec uit Tiel. Lars reed daar de afgelopen twee seizoenen al, terwijl Marijn overkomt van Delta Cycling Rotterdam. Dorpsgenote Kirstie van Haaften gaat naar België.

Lars van den Berg heeft een wisselvallig wielerjaar achter de rug. Maanden stond hij aan de kant met een knieblessure. Pas in de Ronde van Limburg begin juni maakte hij zijn rentree in het peloton. Het tweede deel van het jaar verliep een stuk beter, zo eindigde hij zondag nog als tiende in de beloftenuitvoering van de najaarsklassieker Parijs-Tours. Eerder had hij het podium gehaald in Olympia’s Tour, hij werd derde in het eindklassement voor onder meer zijn jongere broer (vijfde). Bij Metec vertrekt de rappe Johim Ariesen uit Rhenen.

 

Kirstie van Haaften

Gesterkt door haar Europese titel op de scratch bij de belofte-vrouwen gaat Kirstie van Haaften haar wielerloopbaan een serieus vervolg geven. De 19-jarige renster uit De Meern rijdt volgend seizoen voor de Belgische UCI-formatie HealthMate-Cycle Live en komt over van Restore.