Lars van der Haar knokt voor elke seconde in cross Essen

Veldrijden Redactie

Ondanks een rampzalige start is Lars van der Haar zaterdag als vijfde geëindigd in de veldrit in het Belgische Essen. De Woudenberger blijft daardoor tweede in het klassement om de DVV-trofee, waarin het totale tijdsverschil telt. Mathieu van der Poel won de cross in Essen. Zoals hij een dag later in de blubber van Overijse ook niet te kloppen was.

Van der Haar was er in de Duivencross van Overijsse niet bij, ook wereldkampioen Wout van Aert liet verstek gaan. De Belgische hoop in het veldrijden is op trainingskamp in Spanje. 

In Essen draaide Van der Haar als eerste het veld in. Daarna ging het faliekant mis en viel hij een aantal plaatsen terug. Na drie ronden herpakte de Woudenberger zich en begon aan een inhaalrace. Die resulteerde uiteindelijk in een vijfde stek, een plaats waar hij toch wel vrede mee gehad. ‘Ik heb voor elke seconde gevochten en sta nog steeds tweede in het algemeen klassement,’ aldus de crosser van Telenet-Fidea die de eerste etappe van de DVV-reeks in Ronse op zijn naam schreef.  

Van der Haar staat op ruim drie minuten van leider Van der Poel en heeft een voorsprong van 13 seconden op de nummer drie in het klassement, zijn ploeggenoot Toon Aerts.