Lars van der Haar ploetert in de moddercross van Gavere

Veldrijden Redactie

Lars van der Haar is als zesde geëindigd in de Super-Prestigewestrijd in Gavere. De veldrijder uit Woudenberg kon in de Belgische modder niet in het spoor blijven van de twee sterksten, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De Belg won doordat de Nederlander in de laatste ronde met veel pech geconfronteerd werd.

Parcours

De veldrijders kregen voor het eerst dit seizoen onvervalste modder voor hun kiezen. Het werd een slijtageslag met een knotsgekke ontknoping. Van der Haar kwam al in de openingsronde ten val. In de zware blubber ploeterde hij voort, maar het groepje voor hem kon hij niet meer achterhalen.

Van der Poel, dit seizoen tot dusver vrijwel onklopbaar, leek op weg naar een nieuwe zege tot hij zowel een lekke voorband als een lekke achterband kreeg. Hij wisselde van fiets en behield een deel van de voorsprong op Van Aert maar een kapot versnellingsapparaat bleek te veel van het goede. De Belgische wereldkampioen passeerde hem en nam ook de leiding in het Super-Prestigeklassement over. In dat klassement staat Van der Haar nog steeds derde.