Lars van den Berg loopt geen breuken op bij val

Wielrennen Redactie

Terwijl zijn ploeggenoot David Gaudu tekende voor de eerste zege van het seizoen voor Groupama-FDJ moest Lars van den Berg voortijdig de Ronde van de Algarve verlaten. De 23-jarige profrenner uit De Meern kwam in de tweede etappe zwaar ten val en kon niet meer verder. Aanvankelijk werd gevreesd dat hij zijn heup had gebroken. Vrijdag verklaarde zijn ploeg dat het meevalt en dat hij donderdagavond het ziekenhuis al weer mocht verlaten.

Geen ernstige blessures dus bij Van den Berg die in de eerste rit van de meerdaagse koers, gewonnen door zijn landgenoot Fabio Jakobsen, ook al ten val gekomen. Daarbij kneusde hij vooral de rechterkant van zijn lichaam, maar hij kon wel gewoon starten in de tweede etappe. Daar viel voor hem het doek op zo’n vijftig kilometer van de finish. Behalve Van den Berg moest ook Ion Izagirre (Cofidis) voortijdig de koers verlaten.

De Nederlander was een belangrijke rol toebedeeld voor de slotklim naar Fóia, verklaarde ploegleider Philippe Mauduit van de Franse equipe.  Nu moest Groupama-FDJ zich hergroeperen en dat lukte. Gaudua was uiteindelijk de sterkste na een rommelige finale. De beslissing in Portugal valt waarschijnlijk zaterdag, wanneer een lange tijdrit wordt gereden.